Izletniška domačija Vertovšek

Message
  • Zakon o piškotkih

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje avtentikacije, navigacije in ostalih funkcij. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da se lahko takšni piškotki uporabljajo.

E-mail Print PDF

Kulinarika

S kulinariko na naši kmetiji ohranjamo nematerialno kulturno dediščino naše dežele. Poudarek namreč dajemo domačim jedem, pripravljenim po receptih naših babic, pri čemer se še posebej osredotočamo na kvaliteto surovin. Le-te so, kolikor je le mogoče, pridelane na domačih poljih ter na okolju prijazen način. Na Vašo željo pa pripravimo tudi bolj eksotične jedi.

HRANA

Gostje še posebej  pohvalijo naš kruh iz krušne peči, govejo juho z domačimi rezanci, med sladicami pa prednjači naš bogat jabolčni zavitek ali po domače štrudelj.  Od mesnih jedi najpogosteje pripravljamo odojke, jagenjčke, kokoši, kotlovino in čevapčiče. In ker se odojek peče na zunanjem roštilju, na odprtem ognju iz  suhih bukovih drv, je le-ta še pred kulinaričnim užitkom prava paša za oči.

PIJAČA

Ob prihodu vam ponudimo doma pripravljene aperitive (višnjev liker, liker črnega ribeza), orehov liker, borovničev liker, domači Jegermaister …). K hrani pa vam priporočimo rdeče ali belo vino iz našega vinograda, ki leži na območju Bizeljsko-Sremiškega vinorodnega okoliša, ter domač jabolčni ali bezgov sok.

Nekaj primerov jedilnikov za različne priložnosti najdete tudi na tem mestu, vsekakor pa je končni izbor jedi odvisen zgolj od vaših želja in domišljije.

Primeri jedilnikov

jedilnik1

jedilnik2

jedilnik3

jedilnik4

jedilnik5

jedilnik6

jedilnik7