D o b r o d o š l i n a i z l e t n i š k i d o m a č i j i V E R T O V Š E K

Odkrijte našo zgodbo

P r a v i d i l i č n o s e s l i š i

Na samem, ob gozdu, travnikih in njivah … Da, tu se nahaja naša domačija. Domačini območju rečejo tudi Zajčji kot, saj naj bi bilo tu, še ne tako dolgo nazaj, veliko zajcev. In še danes jih lahko opazite, če se le dovolj zlijete z okoliško naravo. Vsake toliko vas na dvorišče pride obiskati še fazan, v gozdu za domačijo in na okoliških travnikih pa se pasejo srne.

Tudi domačih živali pri nas ne manjka. Usmerili smo se predvsem v vzrejo ovc, na domačiji pa vas pričakajo tudi pujsi, kokoši, petelin, race, goske, pes in mački.

 

Na izletniški domačiji Vertovšek ponujamo gostom udobje, sproščenost in podeželski oddih s številnimi aktivnostmi ter domačo kulinariko. Tu najdete miren kotiček za piknik, poroko, birmo, rojstnodnevno zabavo ali poslovno srečanje.

Pridite tudi vi in zaživite z nami utrip podeželja in narave!

Družinsko vodena izletniška domačija Vertovšek se razprostira na šestih hektarjih tik ob Kozjanskem regijskem parku. Naše domačija je dobra izhodiščna točka za uživanje v različnih prostočasnih aktivnostih in za raziskovanje kulturnih in naravnih znamenitosti Posavja, Obsotelja ter Kozjanskega.

Goste z veseljem sprejemamo že od leta 1995 in jim nudimo domače jedi, pripravljene iz najboljših lokalnih sestavin.

Oglejte si NAŠO

P o n u d b o

Iščete primeren prostor za dogodek? Pri nas lahko praznujete in se veselite do jutranjih ur!

V pritličju hiše se nahaja lokal v prijetnem kmečkem slogu, v katerem lahko postrežemo približno 60 oseb. V toplejših mesecih pa je še posebej prijetno tik ob gozdu, pod kozolcem, ki lahko sprejme do 200 oseb.

Poleg osnovnega prostora je pod kozolcem tudi urejeno plesišče in prostor za manjšo glasbeno skupino. Za goste je na voljo veliko parkirišče, kjer je dovolj prostora tudi za avtobuse. Za kozolcem, v prijetni senci dreves, se nahajata igrišče in prostor za piknike, kjer lahko zakurite taborniški ogenj in postavite šotore. Za tiste, ki bi raje prespali pod trdo streho, pa nudimo prenočišče v naši zidanici, le kilometer stran od domačije.

Gostje še posebej pohvalijo naš kruh iz krušne peči, govejo juho z domačimi rezanci, med sladicami pa prednjači naš bogat jabolčni zavitek ali po domače štrudelj. Od mesnih jedi najpogosteje pripravljamo odojke, jagenjčke, kokoši, kotlovino in čevapčiče. In ker se odojek peče na zunanjem roštilju, na odprtem ognju iz suhih bukovih drv, je le-ta še pred kulinaričnim užitkom prava paša za oči. Ob prihodu vam ponudimo doma pripravljene aperitive (višnjev liker, liker črnega ribeza), orehov liker, borovničev liker, domači Jegermaister …). K hrani pa vam priporočimo rdeče ali belo vino iz našega vinograda, ki leži na območju Bizeljsko-Sremiškega vinorodnega okoliša, ter domač jabolčni ali bezgov sok.

OKUSITE NAŠO

K U L I N A R I K O

Kuhamo s srcem in poskrbimo, da nihče ne odide domov lačen!

Pri nas lahko poskusite domače jedi, pripravljene po receptih naših babic, pri čemer se še posebej osredotočamo na kvaliteto surovin. Le-te so, kolikor je le mogoče, pridelane na domačih poljih ter na okolju prijazen način.

GALERIJA

D o g o d k i , p r a z n o v a n j a , k u l i n a r i k a

Družinsko vodena izletniška domačija Vertovšek se razprostira na šestih hektarjih tik ob Kozjanskem regijskem parku.

KJE SMO?

V e s e l i b o m o v a š e g a o b i s k a